28.07.10

Moje staré kalhoty.

Naše koupelna je v modro-bílé kombinaci, tak  jí bude slušet pár detailů z mých starých džínů. Vyšívaná dečka není moje dílo, ale (pra-pra) babičky, kterou jsem bohužel nikdy nepoznala, ale po které zůstalo tolik nádherných ručních praci, že jí určitě věnuji jeden z dalších příspěvků. K těmto srdíčkům přibude ještě jedno velké a rybka, jenže šiji růčo a po večerech u televize, tak zase až příště. Přeji všem krásné dny.

U bazénu se snažím navodit pocit, že jsme někde daleko na dovolené.

Vřele doporučuji založit si něco podobného, návštěvy žasnou, nicméně musíte počítat s tím, že vaše ruce budou dost trpět. Ještě jsem nenašla způsob, jak neobdržet nějaký ten zásah trnem do ruky, v tvrdých rukavicích toho moc nepořídíte a látkové je zbytečné si navlékat. Má-li někdo zkušenosti, ocením dobrou radu. Díky předem.


Kaktus má krásné, žluté květy, bohužel kvetl zrovna když jsme nebyli doma, tak foto bude až příští rok.

Léto na zahrádce

Každým rokem, vždy když rozkvete buddleia dostáváme tuto krásnou a velkou návštěvu.











Moje radosti na okně. Levanduli si chystám na příští rok do záhonku.




17.07.10

Dnes je významný den!

Přesně před osmnácti lety se narodil náš Mareček, je to k nevíře jak rychle ten čas letí. Dnes už je to Marek a já mu tímto přeji samé krásné, milé a příjemné události v životě a tiše si smutním a říkám si kam se poděl ten maličký chlapeček.

Kanafasové zátiší - pro moji milou kamarádku Martinku, která má dnes svátek -Vše nejlepší teto!


Kočičky po ránu

Naše kočičí sestava - Matýsek, Mourison, Mína. Poslední dva jmenovaní jsou roční mazlíci, které u nás někodo zahodil, Mouris si nás našel loni v létě sám - plakal kolem domu tak nahlas, že se nedal přeslechnout, a Mínuška přišla v zimě, celá hubená a tolik se bála lidí, že letošní mrazy strávila v krabicovém domku vyloženém polystyrenem a částí mého starého kožíšku, který jí manžel na rychlo vyrobil. Ani dnes nám příliš nevěří, drží se v uctivé vzdálenosti a pohldit ji, nebo dokonce pochovat se povede občas jen mě.

Matýsek







Mouris







Mínuška

13.07.10

Krátím si čas a vypínám problémy.

Srdíčko a hajánek. Hajánek měl pracovní název pan J., je v pořadí druhý, teď zdobí pelíšek mého manžela a ten mu každé ráno říká: "Dobré ráno Hajánku", a Hajánek mlčí - asi nechce vstávat.




















Úlovek z dovolené

Jen tak, abych nevynechala jsem navštívila starožitnictví v Žamberku a vyplatilo se, že! Servis je kompletní, předválečný a pyšní se značkou Thun. Já mám hlavně radost z jemného dekoru a teriny, kterou jsem si dlouho přála, ale samotná mi přišla jaksi mimo mísu.





















Okolí Bartošovic









Dovolená - Orlické hory

Slečna Patty jede na dovolenou.

Levandulová - letos se povedla